De ultieme reisroute voor een korte rondreis net over de Nederlandse grens

Gezien de huidige Covid-19 omstandigheden wisten we dat onze vakantie in 2020 er iets anders zou gaan uitzien. Dit vergde niet alleen flexibiliteit van ons, maar ook ons geduld werd op de proef gesteld. Waar we normaliter al maanden aan het voorbereiden zijn, was het nu afwachten wat de kleurcodes van de gebieden voor ons in petto hadden.

In juli waagden we de gok en begonnen we voorzichtig aan het plannen van een route dicht bij huis, waarbij we vooral in de natuur zouden zijn en we met de auto konden reizen. Zodat, wanneer het nodig zou zijn en de Covid-19 besmettingen zouden oplopen, we met onze auto koers konden zetten naar een andere bestemming. Een ding wisten we wel: we wilden niet in Nederland blijven en de accommodaties moesten kosteloos te annuleren zijn. Dit laatste is zeker een tip voor wanneer je in Covid-19 een accommodatie boekt. Check goed bij de accommodaties wat de annuleringsvoorwaarden zijn.


Onze reisroute

Omdat we ‘maar’ 11 dagen te besteden hadden, besloten we niet teveel tijd aan het reizen te besteden. Er waren een aantal plekken waar we al langer graag naartoe wilden, en zo kwamen we op de route voor onze korte roadtrip. Wat ons betreft een prima basis voor een route waarbij je niet te ver wilt reizen, maar wel het gevoel krijgt dat je je in het buitenland waant en daarbij ook nog eens een hoop verschillende activiteiten en bezienswaardigheden tegenkomt. Ideaal! Mocht je meer tijd over hebben, dan kun je er nog andere steden of regio’s aan vast plakken. Enkele suggesties van ons zijn: Aken, Keulen, Koblenz, Saarbrücken, het Zwarte Woud (Schwarzwald) en dan via Colmar in Frankrijk, Luxemburg en België terug. Je kunt het zo gek maken als je wilt.

Onze route leidde ons via Monschau (D) naar Cochem (D), Trier (D), Vianden (L) en als eindpunt Rochefort (B) in de Belgische Ardennen. Overal verbleven we twee nachten en bezochten we naast bovengenoemde plaatsen andere mooie natuurgebieden, indrukwekkende hotspots en authentieke dorpjes. Enkele highlights van onze roadtrip waren:

1. Nationaal Park de Eifel (Monschau en omgeving)

2. Vogelsang (Monschau en omgeving)

3. Vakwerkhuisjes en Duitse keuken (Monschau en omgeving)

4. Formule 1 en adrenaline junkies op de Nürburgring (Tussen Monschau en Cochem)

5. Vulkaaneifel en zijn maaren (Tussen Monschau en Cochem)

6. Burg Eltz (wie kent dit Instagrammable kasteel niet?) (Cochem en omgeving)

7. De Geierlay hangbrug (Cochem en omgeving)

8. Wijnen, wijnen, wijnen in de Moezelstreek (Cochem en omgeving)

9. Historie en Romeinse opgravingen (Trier)

10. Mullertal wandelgebied (Vianden en omgeving)

11. Kasteel Vianden (Vianden)

12. De Grotten van Lorette (Rochefort en omgeving)

Deze highlights (en meer) zullen beschreven worden in verschillende blogs, die jullie kunnen vinden onder de bestemmingen België, Duitsland en Luxemburg. Hopelijk kunnen we jullie inspireren met onze tips en als jullie vragen hebben over onze roadtrip, let us know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *