De mooiste parken in Londen

Naast het feit dat Londen veel mooie bezienswaardigheden heeft, zijn er ook tal van groene oases te vinden in de stad. Hoe fijn is dat? Zeker als je even op rust wil komen of een rustige plek zoekt voor je lunch of om gezellig te borrelen. Veel Londenaren gebruiken de parken om samen te komen voor een picnick, te sporten of om te wandelen.  Maar welke parken in Londen mag je echt niet overslaan? Wij delen hier onze 3 tips voor de mooiste parken in Londen.

De mooiste parken in Londen

1. St. James Park

St. James Park is een relatief klein park in hartje centrum. Het park grenst aan Buckingham Palace en is daarom moeilijk te missen als je in Londen bent. Dit is het oudste park van Londen en behoort tot een van de ‘Royal Parks’ in Londen. Royal Parks waren vroeger persoonlijk eigendom van de Britse monarchie voor recreatief gebruik. Zo werd dit park gebruikt om te jagen op wild. Vandaag de dag staat het park bekend om zijn grijze eekhoorns die absoluut niet mensenschuw zijn! In de zomer is dit een heerlijk park om te lunchen. Plof neer in een van de strandstoeltjes die je er in de zomer kunt huren en geniet van je eigen meegebrachte lunch.

 

2. Hyde Park

Hyde Park is het grootste en bekendste park in Londen. Je kunt het een beetje vergelijken met Central Park in New York. Hier komen de locals om te wandelen, te hardlopen of om paard te rijden. Zelfs zwemmers komen hier naartoe om in weer en wind in het Serpentine meer te zwemmen. Tijdens de kerstperiode wordt dit park omgedoopt tot Winter Wonterland met attracties en kraampjes.

In dit park vind je de Marble Arch, een 19e-eeuws monument wat oorspronkelijk diende als toegangspoort voor The Mall (de bekende rode straat voor Buckingham Palace). Er wordt gezegd dat de toegangspoort verplaatst is omdat de koninklijke koets er niet doorheen kon. Tot 1950 deden de 3 kleine gebouwen in de poort dienst als politiebureau. Verder bevindt zich hier de Diana Princess of Wales Fountain, ter nagedachtenis aan de in 1997 verongelukte Prinses Diana.

3. St. Dunstan in the East Church Garden

Ooit was dit een kerk, nu is het een verborgen pareltje in het centrum van Londen. De 12e -eeuwse kerk werd tijdens The Blitz in WOII zodanig gebombardeerd waardoor er besloten werd om de kerk niet opnieuw op te bouwen, maar er een openbare tuin van te maken. Dit blijkt een goede zet, want tussen alle grote en moderne gebouwen oogt deze kerk als een waar juweeltje. De ruïnes van de kerk in combinatie met de beplanting geven de openbare tuin een mysterieuze, maar tegelijkertijd rustige uitstraling.

Dat de tuin niet drukbezocht wordt, is waarom dit kleine park tot ons favoriete park bekroond wordt.

Overige parken in Londen

Uiteraard zijn er nog veel meer mooie parken te vinden in Londen zoals Primhose Hill met schitterend uitzicht op de skyline van Londen, of Regent Park. Wij hebben deze niet bezocht tijdens onze eerste stedentrip naar Londen en schrijven er daarom niet over. Onze tips gaan over bezienswaardigheden en activiteiten die wij zelf ondernomen hebben. 

In onze blog staan een aantal affiliate links. Mocht je iets boeken via deze link, dan ontvangen wij daar een kleine commissie over. De prijs blijft voor jou hetzelfde. Ben je tevreden met onze informatie en tips? Dan zouden we het erg waarderen als je een huurauto, overnachting, vliegtickets of reis via onze links boekt.

We wensen je een geweldig avontuur toe! Liefs, Dave & Vienna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *