Mooiste stranden van Kefalonia

Vakantie geboekt naar Kefalonia en ben jij op zoek naar de mooiste stranden van Kefalonia? Wij hebben een aantal van de mooiste stranden van Kefalonia voor je verzameld. Tijdens onze vakantie op Kefalonia hebben wij verschillende stranden bezocht. Met een bootje, met de auto en op aanraden van locals.

Kefalonia heeft ontzettend veel mooie baaitjes, en ieder strand heeft weer zijn eigen charme. Sommigen hebben veel faciliteiten, bij anderen moet je je eigen eten en drinken meenemen. Hieronder lees je welke stranden je niet mag overslaan tijdens je vakantie op Kefalonia.

mooiste-stranden-kefalonia

De mooiste stranden van Kefalonia

1. Myrtos Beach

Zeker het mooiste strand volgens velen, maar ook volgens ons, is toch echt wel Myrtos Beach. De zee is blauwe dan blauw en verandert elke keer weer. Wij zijn hier elke keer bij het uitzichtpunt gestopt als we er langs reden. Het uitzicht verveelt namelijk nooit en is elke keer weer anders. Op het strand worden er bedjes verhuurd en er is een restaurant aanwezig. Maar zorg dat je er vroeg bent, want het is een populair strand. Wat betekent dat het er dus erg druk wordt, vooral in het hoogseizoen.

2. Antisamos

Het strand van Antisamos ligt aan de oostkant van het eiland, vlak bij Sami. Het is een mooi groot strand, met veel groen en verscholen tussen twee baaien. Het water is kraakhelder en lekker verkoelend. Ideaal om af te koelen op een warme dag. Het strand heeft grote kiezels, dus waterschoenen zijn een must.

Op het strand staan er luxe strandbedden en deze zijn van goede kwaliteit, met dikke matrassen. De medewerkers van de nabijgelegen beachclub Acron serveren eten en drinken op het strand. De beachclub is echt een aanrader voor een lekkere lunch of borrel. De gerechten zijn een lust voor het oog en erg goed. De beachclub zelf ziet er ook prachtig uit, met fijne Mediterraanse vibes.

3. Petani Beach

Een ander mooi, maar ook populair strand op Kefalonia is Petani Beach. Dit strand is qua populariteit te vergelijken met Myrtos Beach. Je vindt dit strand aan de westkant van Kefalonia, op het schiereiland Paliki. De baai waarin Petani Beach is erg mooi. De weg naar het strand gaat via een aantal haarspeldbochten. Stop zeker bij een van de bochten voor een mooi uitzicht over de baai. Er zijn twee goede tavernes aanwezig bij het strand en je kunt er strandbedjes huren. 

Als je bij het strand parkeert, betaal je 7 euro voor de auto. Vind je het niet erg om te lopen? Parkeer de auto dan langs de weg (als er plek is) en loop het laatste stuk.

4. Agia Eleni

Ben je op zoek naar een strand waar je kunt genieten van de rust en schoonheid? Waar bijna geen toeristen zijn, maar juist de locals te vinden zijn? Sla dit strand dan op. Agia Eleni ligt dicht in de buurt van Petani Beach, en is wat ons betreft een echte ‘hidden gem’. Ongerept, geen strandbedjes, geen strandtent. Gewoon puur natuur. Agia Eleni werd door ons getipt door een local en wij snappen wel waarom de locals hier graag komen. De baai ligt een beetje verscholen en het water is erg rustig. Dit geeft Agia Eleni een schilderachtige aanblik. Het strand is wat ons betreft mooier dan Petani Beach, en dat komt door de rust en het ongerepte.

Mocht je hier een dag willen vertoeven, neem dan wel versnaperingen en verkoeling mee. Een parasol is ook geen overbodige luxe. Omdat het strand uit kiezel bestaat, is het handig om je waterschoenen mee te nemen. 

5. Fteri Beach

Wat ons betreft een van onze favorieten. Wat Fteri Beach zo bijzonder maakt? Het strand ligt tegen witte rotsen aan, waardoor het weer heel anders is dan de andere baaien van Kefalonia.

Het strand is moeilijk te bereiken en daarom gaan er watertaxi’s vanaf Zola. Je betaalt 40,00 (heen en terug) om Fteri Beach te bereiken. Op het strand is er geen strandtent. Het is dus raadzaam je eigen eten en drinken mee te nemen. Ook een parasol is geen overbodige luxe, want er is bijna geen schaduw te vinden.
Fteri Beach is ook lopend te bereiken, maar dit is een klim van 40min (enkeltje). Daarnaast kun je ook een bootje huren om Fteri Beach te bereiken. Dit heeft onze voorkeur, want dan kun je daarnaast ook andere mooie baaitjes ontdekken.

6. Lagadakia Beach

Op het schiereiland Paliki vind je dit kleine, maar fijne strand. Lagadakia Beach wordt vooral bezocht door locals. De laatste jaren wordt het strand wel populairder en tegenwoordig is er een strandtent en toilet te vinden. Wat wij fijn vinden aan Lagadakia is dat het minder druk bezocht is en je hier ongestoord kunt genieten.

Lagadakia-Beach

Andere mooie stranden

Natuurlijk heeft Kefalonia nog meer mooie stranden, maar deze hebben wij niet allemaal bezocht. De volgende stranden werden ons aangeraden om te bezoeken: Vouti Beach, White Rocks, Vatsa Beach en Platia Ammos.

Op veel website zagen wij overigens ook Xi Beach als een van de mooiste stranden staan. Dit strand wordt aangeraden vanwege de bijzondere kleur zand. Wij zijn er geweest en kunnen Xi Beach niet aanraden. Door een recente storm is een deel van het strand weggevaagd. Wat overblijft is een klein strookje zand wat helemaal vol staat met ligbedden. Wij vonden het niet om aan te zien en zijn snel omgekeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *