De ultieme reisroute voor een rondreis over de Nederlandse grens

Je hoeft niet ver weg te gaan om het vakantie-gevoel te hebben. Dat hebben wij zelf mogen ervaren toen we op zoek gingen naar een reisroute voor een rondreis net over de Nederlandse grens. Uiteindelijk stelden we een reisroute samen die ons leidde door Duitsland, Luxemburg en België.
Het vakantiegevoel begint al als je richting de Duitse Eifel rijdt en door het heuvelachtige landschap van Limburg rijdt. In de Eifel wordt dit gevoel versterkt wanneer de heuvels plaats maken voor typisch Duitse vakwerkhuizen en prachtige loofbomen in het nationale park de Eifel. Rijd je door naar de Moezelstreek, dan wachten middeleeuwse burchten en heerlijke wijnen op je. In Luxemburg wandel je door het prachtige Mullerthal en in de Belgische Ardennen is er genoeg te beleven: van raften tot abseilen en het bezoeken van druipsteengrotten.

Ben je op zoek naar inspiratie voor een reisplanning? Lees dan snel verder en laat de voorpret maar beginnen.

Onze reisroute

Omdat we ‘maar’ 11 dagen te besteden hadden, besloten we niet teveel tijd aan het reizen te besteden. Er waren een aantal plekken waar we al langer graag naartoe wilden, en zo kwamen we op de route voor onze korte roadtrip. Wat ons betreft een prima basis voor een route waarbij je niet te ver wilt reizen, maar wel het gevoel krijgt dat je je in het buitenland waant en daarbij ook nog eens een hoop verschillende activiteiten en bezienswaardigheden tegenkomt. Ideaal! Mocht je meer tijd over hebben, dan kun je er nog andere steden of regio’s aan vast plakken. Enkele suggesties van ons zijn: Aken, Keulen, Koblenz, Saarbrücken, het Zwarte Woud (Schwarzwald) en dan via Colmar in Frankrijk, Luxemburg en België terug. Je kunt het zo gek maken als je wilt.

Onze route leidde ons via Monschau (D) naar Cochem (D), Trier (D), Vianden (L) en als eindpunt Rochefort (B) in de Belgische Ardennen. Overal verbleven we twee nachten en bezochten we naast bovengenoemde plaatsen andere mooie natuurgebieden, indrukwekkende hotspots en authentieke dorpjes. Enkele highlights van onze roadtrip waren:

1. Nationaal Park de Eifel (Monschau en omgeving)

2. Vogelsang (Monschau en omgeving)

3. Vakwerkhuisjes en Duitse keuken (Monschau en omgeving)

4. Formule 1 en adrenaline junkies op de Nürburgring (Tussen Monschau en Cochem)

5. Vulkaaneifel en zijn maaren (Tussen Monschau en Cochem)

6. Burg Eltz (wie kent dit Instagrammable kasteel niet?) (Cochem en omgeving)

7. De Geierlay hangbrug (Cochem en omgeving)

8. Wijnen, wijnen, wijnen in de Moezelstreek (Cochem en omgeving)

9. Historie en Romeinse opgravingen (Trier)

10. Mullertal wandelgebied (Vianden en omgeving)

11. Kasteel Vianden (Vianden)

12. De Grotten van Lorette (Rochefort en omgeving)

Deze highlights (en meer) zullen beschreven worden in verschillende blogs, die je kunnen vinden onder de bestemmingen België, Duitsland en Luxemburg. Hopelijk kunnen we je inspireren met onze tips! Ben je op zoek naar leuke accommodaties? Wij boekten al onze accommodaties voor deze rondreis via Booking.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *