Uniek overnachten in De Bossche Kraan in Den Bosch

Uniek overnachten in De Bossche Kraan. Een omgebouwde hijskraan in Den Bosch. Wie wil hier nou niet overnachten? Helemaal voor jezelf! Jup, je leest het goed: in een hijskraan, he-le-maal voor jezelf. Te gek! En dat ook nog in een van de leukste steden van Nederland! Je hoeft niet ver weg te gaan om bijzondere dingen te beleven.

We konden dan ook niet wachten om deze parel in Den Bosch te ontdekken en nemen jullie daarom graag mee in onze ervaring in deze toffe slaapplek.

Waarom jij ook wilt overnachten in de Bossche Kraan

Panorama uitzicht in De Bossche Kraan

Slapen doe je hier in een omgebouwde hijskraan, zwevend boven de Dieze. Met een persoonlijke code betreed je de hijskraan via een wenteltrap. Hier begint het avontuur al en krijg je alvast een voorproefje op het uitzicht dat je binnen te wachten staat. Uitzicht op de St. Janskerk, of de Tramkade, of de gepimpte silo’s. Het maakt niet uit, want je kunt zelf je uitzicht kiezen.
De kraan is nog steeds 220 graden draaibaar en dit kun je doen via de hendels in de stuurhut of gewoon lekker lui vanuit je bed. Ideaal. 🙂

Door de megagrote ramen is het genieten geblazen en is het zelfs bijna zonde om te gaan slapen..

Uniek overnachten in De Bossche Kraan

De Bossche Kraan is van alle gemakken voorzien en modern ingericht. Een tweepersoonsbed, klein keukentje met koelkast (leuke verrassing: er stonden twee zelf gebrouwen biertjes van onze onderburen, de Bossche Brouwers, in de koelkast). Verder is er een douche en een toilet aanwezig, kun je gebruik maken van de badjassen die er hangen en kun je koffie, thee of water pakken. De lichten, gordijnen en verduisteringsschermen zijn vanuit het bed te bedienen, lekker makkelijk en daardoor is het ’s nachts goed donker.

Ook top: bij je boeking kun je gebruik maken van twee fietsen. Hoewel het centrum van Den Bosch op nog geen vijftien minuten loopafstand van De Bossche Kraan ligt, is dit toch een fijne bijkomstigheid.

Crane service van de Bossche Kraan

De Bossche Kraan is een ‘hotel exceptionele’ en hier hoort natuurlijk ook een Crane Service bij. Buiten de gastvrije en persoonlijke ontvangst, het gebruik van koffie, water, thee, hun eigen gebrouwde huisbier én de twee gratis fietsen kun je ook voor extra services kiezen, zoals het huren van een bootje, het vullen van je koelkast bij aankomst of een lekker ontbijtje.

Wij kozen voor het ontbijt en raden je zeker aan hier sowieso voor te kiezen.
’s Ochtends wordt het ontbijt op een zelfgekozen tijdstip bezorgd. Buiten dat het alleen al ‘eyecandy’ is, is het ook nog eens enorm lekker en veel! Verse broodjes van de bakker, royaal beleg, zelfgemaakte poffertjes, fruit en ga zo maar door.

De Tramkade

De Tramkade is de thuishaven van De Bossche Kraan. Een oud fabrieksterrein waar nieuw leven in geblazen is. Helaas is het project Tramkade maar een tijdelijk iets en zal het terrein in 2027 op de schop gaan. Des te meer reden om snel een overnachting te boeken in De Bossche Kraan, nu het nog kan  

De Tramkade is een bruisend stukje Den Bosch waar toffe streetart, hippe terrassen en cafeetjes te vinden zijn. Overdag wordt er gewerkt en ’s avonds komen de mensen hier om te dansen en het leven te vieren. Om de hoek ligt de bekende Verkadefabriek (theater en bioscoop) en Willem Twee (poppodium en kunstruimte).

Prijzen

Slapen in De Bossche Kraan is niet goedkoop, maar het geld en de service is het meer dan waard. Prijzen starten vanaf ongeveer € 195,00 per nacht voor twee personen. Een ontbijtje kost € 35,00 voor twee personen (zeker doen!). Boeken kan via hun eigen website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *